?

Log in

No account? Create an account
Pienen mielen pieniä mietteitä

> Merkinnät
> Arkisto
> Kaverit
> Käyttäjätiedot
> Neulanpistoja sormissani

lokakuu 5., 2007


11:26 pm - I came down from Heaven and I danced on the Earth
Olenko koskaan kertonut, miten paljon tykkään Blackmore's Nightista?

No, se on ihanaa <3

Sitten muihin ihaniin asioihin.

MÄ SAIN MUN KATOSSÄNGYN!!!!!!!!!!! Tuo uljas vuode, joka on tuhonnut parisuhteita, kiristänyt hermoja, tuottanut monia satoja ajokilometrejä, se on siinä! Seisoo kaikessa kaksimetrisessä jylhyydessään ja on sen kaiken arvoinen. En meinannut saada eilen illalla unta kun myhäilin ja myhäilin. Se on siinä ja se on kokonaan mun. Kämppiksen tyttöystäväkin meinasi vaihtaa huonetta kun mulla on kuulemma parempi varustelutaso.

Ja eilen illalla olisi pitänyt saada nukuttua kun tänään oli herätys klo 6. Käytiin tiedonhankintakurssin kanssa Helsingissä. Tahti oli niin kova, etten olisi siinä kuitenkaan ehtinyt ketään tavata.

Tiedonhankintakurssi on pakollinen proseminaarin yhteydessä ja siinä nimensä mukaisesti käydään läpi, mistä historiantutkija voi löytää tietoa. Kerta toisensa jälkeen kurssi on yllättänyt. Mitä kaikkia elektronisia lehtiä netistä löytyykään! Tietokantoja! Vanhoja kirjoja ja sanomalehtiä digitaalisessa muodossa!

Netinpenkomisen lisäksi kävimme aiemmin viikolla Tampereen kaupunginarkistossa ja tänään siis Kansalliskirjastossa, Kansallisarkistossa sekä itse kävin vapaavalintaisena arkistona SKS:n tiloissa, mm. kansanrunousarkistossa! Siis voi luoja sitä vanhan tavaran määrää! Lakikirjoja! Lönnrotin muistiinpanoja! Paperia, paperia, vanhoja karttoja, kirjeitä ja päiväkirjoja!

Äiti, minusta tulee isona tutkija. Nämä vierailut ovat vain vahvistaneet sitä käsitystä. Mitä kaikkea materiaalia Suomesta löytyykään? Ja jos nämä Suomen arkistot, entä sitten ne Vatikaanin arkistot, mistä laitoksemme keskiaikatutkijat puhuvat silmät kiiluen? Toinen vahva ehdokas vapaavalintaiseksi arkistoksi oli antiikin ja keskiajan lähdemateriaali Helsingissä, mutta valitettavasti ehdin käydä vain yhden vapaavalintaisen. Ja olen täysin varma, että musta tulee Suomen historian tutkija. Minusta on tärkeä tietää omasta kulttuuristaan ja sen juurista.

Missä on se vanhojen käsialojen kurssi?! Tahdon sen nyt!

Proseminaarin aihekin alkaa hahmottua. Ensi viikolla pitää parina päivänä mennä istumaan laitoksen kirjastoon ja tutkimaan vähän juttuja. Luultavasti aihe liittyy jotenkin tieverkostoon ja kestikievareihin Ruotsin vallan aikana. Pitää vain vähän tutkia, mitä on jo tutkittu. Proseohjaajani vihjaisi tieverkostoon liittyvistä aiheista, ettei niitä ole paljoa tutkittu ja että niihin on suhteellisen helppo saada apurahoja. Lisäksi ilmassa vilahti ajatus, että halukkaita kustantajiakin saattaisi löytyä.

Että minä julkaisisin akateemisen tutkimuksen, joka painettaisiin. Ehkä vain vihkosena johonkin kotiseutumuseoon, mutta ajatus siitä, että _julkaisee_ _kirjan_ on vaan aika mahtava.

Olen nyt kaikin puolin ihan järjettömän innoissani. Minulla on inspiraatio, huoneeni tuntuu omalta (hassua, miten tuo sänky ihan kokonaan muutti tämän huoneen Sillietin huoneesta omakseni) ja mulla on ihania, rakastavia ihmisiä lähelläni. Sen rinnalla yksi pieni asia ei saisi kalvaa.

Vois muuten alkaa tagittamaan näitä entryjä.
Current Location: Puolimatka
Mieliala: creativecreative
Musiikki: Hayley Westenra - Danny Boy

Kerro toki.


> Go to Top
LiveJournal.com