sielunlintu (sielunlintu) wrote,
sielunlintu
sielunlintu

Mistä tiedät, että olet kuunnellut liikaa vanhoja ruotsinkielisiä kansanlauluja?

Kun tarjoat ruotsin tentissä ha-verbin imperfektiksi haddea. Olisin varmaan kirjoittanut vielä öfver jos eteen olisi tullut prepositiotehtävä. Olis siinä ollut rohvessorilla nauramista. Mut luultavasti vanhan ruotsin kurssilla pärjäisin ihan hyvin.

Proseminaari ahdistaa ihan järkyttävästi, mutta onneksi mulla on hyvä vertaistukiryhmä. Arkistot eivät täysin vastanneet tutkimuskysymystäni, niinpä sitä piti muuttaa. Tämänhetkinen suunnitelma on tutkia kestikievaripöytäkirjojen perusteella matkustusliikenteessä tapahtuneita muutoksia 1700-luvun lopulla ja 1800-luvun alussa. Sit pitäisi löytää joku mielekäs tapahtuma, jonka aiheuttamia muutoksia tutkia ja niihin sopivat lähteet. Siinä voikin sitten mennä hetki. Prosea voisi käsitellä vaikka maaliskuun alussa. Tällä hetkellä pengon kuumeisesti tutkimuskirjallisuuttani ja yritän etsiä niistä inspiraatiota. Yksi mahdollinen vaihtoehto jo olisi.

Ja ajattelin tulla Ropeconiin puhumaan Suomen majoitus- ja kyytilaitoksesta jos mut vaan päästetään. Miten suomalaiset majatalot käytännössä toimivat ja miten tätä tietoa voidaan hyödyntää roolipeleissä?

Saa nähdä, kuinka kuollut mä alkuviikosta olen. Tänään pitäisi rukata kauppalista ja reseptit valmiiksi Kaamoksenkarkoitukseen, Elävä Keskiaika ry:n pukutapahtumaan. Ilmoittauduin pääkokiksi, koska juhla meinasi peruuntua sellaisen puuttuessa. Sit sunnuntaina juhlan päättyessä Lahden kautta Helsinkiin, jossa hyppään illalla Tallinnanlaivaan. Sit maanantai lahden tuolla puolen ja illaksi Tampereelle. Tarkoitus on nauttia halvasta alkoholista ja ostaa Tallinnasta villaa ja pellavaa viikinkiasuani ja muita projekteja varten. Laivasta on pakko lähteä maanantaiaamuna, krapulasta huolimatta. Ehkä mä otan sunnuntaina yhden tuopin ja sammun.

Että sellaista tässä taas. Kiirettä pitää.
Tags: elävöitys, kansanmusiikki, kiire, proseminaari, tallinna
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 3 comments